Намериха десетки епруветки с кръв край Хемус

0
345

Десетки епруветки с кръв откри шофьор край автомагистрала „Хемус“ в района на Девня, предаде Нова тв. Все още не е ясно дали кръвта е човешка, или животинска. Здравните власти и екоинспекцията са алармирани за зловещата находка. Не е ясно и какъв е произходът на биологичния материал в стъклените съдове, които са били забелязани от бдителен гражданин, докато се облекчава край аутобана. Във вторник кметът на Девня и представители на РИОСВ- Варна и РЗИ- Варна инспектираха мястото. 

„Целостта на епруветките не беше нарушена, което предполага, че няма опасност от замърсяване на околната среда и водите. За съжаление, надписите върху тях бяха изтрити и не е възможно да установим кой си е позволил да ги изхвърли тук”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на Девня Свилен Шитов.

Институцията, която отговаря за биологичните отпадъци, е Регионалната инспекция по околната среда и водите. Представители на РИОСВ- Варна тепърва ще проверяват дали има начин да установят произхода на епруветките. На мястото е направено обезпаразитяване.

19min.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here