Бизнесменът Георги Дренчев: Съдебната система нямаше да излъчи Гешев, ако медиите не бяха на 111 място

0
278

Когато говорим за съдебната власт и нейната независимост, не можем да не споменем и избора на нов главен прокурор, който не просто би бил невъзможен в нормална среда, той би бил обект на съдебно производство, заради самоволните си действия, с които отрича фундаментални демократични принципи.

Вие и сами виждате в каква аномалия се превръща „манджурският“ кандидат Гешев, който вече открито заплашва критиците на прокуратурата, работеща по модела на Цацаров и направлявана задкулисно с помощта на 111-тата ни позиция в медийната класация за свободата на печата и словото. Това казвав интервю за liberta.bgбизнесменът и активен гражданин Георги Дренчев.


България не познава по-лошо управление от това, емблематично с посредствеността, арогантността, корупцията си и маниера за непогрешимост. Много дълго, след като това политическо недоразумение напусне сцената на клетата ни държава, ще лекуваме раните си и те ще бъдат най-вече по отношение на парламентаризма, демокрацията и независимостта на съдебната власт, смята той.

Според мен трябва да се протестира непрекъснато, за да се покаже, че има гражданско недоволство, че процесът, който тече в прокуратурата не се приема в обществото и дори в момента, в който хората почиват, те жертват времето си, за да го афишират на обществеността и правителството. Няма значение дали ги кръщават „дневни“ или по някакъв друг начин. Не може сега да си почиваме от протестите, а след като се върнем от морето да протестираме. Това е несериозно, категоричен е Дренчев.

Фрог

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here