Евакуираха гара в Карнобат заради теч на цистерна с пропан-бутан

0
56

Евакуираха гара Разпределителна в Карнобат заради теч на цистерна с пропан-бутан.

Около 1 и 49 ч. в Районно управление – Карнобат е получено съобщение за инцидент с изтичане на газ пропан-бутан от цистерна, част от влакова композиция, спряна около 20 и 05 ч. на разпределителна гара, разположена на около 1 км. от ж.п. гара Карнобат. Констатирано е, че влаковата композиция е от шест звена, като е спряна в близост до друга композиция, превозваща газьол, съобщава МВР Бургас.

Своевременно районът около композицията е отцепен. Спряно е движението през ж.п. гара Карнобат. Периметърът е разширен за максимално обезопасяване, като са евакуирани са живущите в близките до разпределителна гара три блокчета.

Екипите от „Пожарна безопасност и защита на населението“ неутрализират възникналия проблем и около 5 ч. преминаването на влаковите композиции през гара Карнобат е възстановено с нормален ритъм, като е разрешено и на евакуираните да се приберат по домовете си.

В 3 и 30 часа живущите в трите блокчета до гарата са евакуирани. Товарната композиция е пътувала от Долно Езерово за Калитиново, съобщава БДЖ. След като пробивът е запушен, цистерната е изтеглена извън града.

Втората линия блокове не е евакуирана и сутринта си били изключително обезпокоени и учудени, след като са дошли екипи на пожарна, жандармерия и полиция, както и газоспасителна служба.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here