Костадин Паскалев: Имаме криза в държавността, ниско ниво на управление и лоши резултати

0
96

100% аз няма да бъда кандидат на БСП за кмет на София, защото смятам, че  в обществото няма достатъчно енергия, за да се говори за нови политики в местната власт, които да бъдат споделени от повече политически сили.

Това заяви в студиото на Би Ти Ви бившият регионален министър по времето на Сакскобургготски Костадин Паскалев. 

А що се отнася до Мая Манолова – тя трябва да обяви какво е решението й, при тази огромна популярност, която има като омбудсман. Но след като разберем каква политика ще води в столичното кметство, тогава ще стане ясно дали БСП ще я подкрепи, посочи социалистът.

По думите на Паскалев в България имаме криза в държавността, ниското ниво на управление, некомпетентните управленци и затова имаме лоши резултати като държава. Ударът срещу институциите, какъвто беше срещу НАТ, е знак за лошо управление, подчерта той. 

Според бившият министър с новия начин на финансиране на партиите имаме симулация на демократичен процес. Очевидно трябва да се направят промени в Закона за политическите партии.

Костадин Паскалев съвсем лаконично коментира и случващото се в БСП преди местните избори.

Диалогът в БСП се надявам да мине на принципна основа, а не на личностна. Не бих правил прогнози как ще се представим на местините избори, но направихме нещо позитивно – приехме платформа, в която ясно са дефинираните политиките на БСП.

Паскалев коментира и оставката на шефа на КОМПИ Пламен Герогиев и сагата около него, свързана с незаконно строителство.

Оставката на Георгиев не беше изненада. Един юрист като него абсолютно невъзможно е да не е знаел, че може да има проблем с незаконно строителство. Очевидно оставката му показа, че е искал да бъде прочистен да излезе чисто бял след проверката на НАП, посочи Паскалев.

Според него в  дейността на КОНПИ е имало повече пиар, отколкото действително свършена работа. 

Ако трябва обективно да коментирам – в държавата сме свидетели на една поразителна активност на прокуратурата, но никой не се интересува от изхода на мега делата, които са започнати. И затова имаме усещането, че прокуратурата се използва като бухалка.

Що се отнася до това дали имаме предрешен избор на главен прокурор, Паскалев обясни: „Мен лично много ме притесни едно изказване на Иван Гешев, което беше като на човек, който е постановил присъди на определени лица, които имат проблем със закона. Това за мен не е редно, докато няма окончателни решения на съда. А на протестите срещу Гешев гледам като на нещо естествено.“

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here