Хиляди подписаха петиция за номиниране на Бойко Атанасов за главен прокурор

0
188

Над 5550 души вече са подписали онлайн подписката за номиниране на следовател Бойко Атанасов за граждански кандидат за главен прокурор на Република България.

Инициативата за издигането му е на ГД „БОЕЦ” и е подкрепена от Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”, Гражданско сдружение „НИЕ, ГРАЖДАНИТЕ” и Движение „ЗЕЛЕН МЛАДОСТ”, както и от други организации и граждани.

Кампанията в подкрепа на Атанасов стартира след като се разбра, че прокурорската колегия издигна кандидатурата на зам.-главния прокурор Иван Гешев за поста. Още с първото си интервю той успя да консолидира огромно обществено недоволство, а днес се пред Висшия съдебен съвет стотици хора излязоха на протеста „Да спрем Гешев – новата бухалка“, организиран от „Демократична България“.

Редица обществени активисти вече определиха номинацията на Гешев за главен прокурор като толкова скандалка, колкото тази на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Единствената възможност да има алтернативна кандидатура за главен прокурор е тя да бъде внесена от министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here