Осиротялата галера още чака оглозгана на брега на язовира

1
746

Неизвестни трудности държат на сухо, на брега на язовир Копринка, дървената конструкция, която бе замислена като древен тракийски птицеглав кораб за атракционно плаване за туристи, но вместо това скелетът на шумно популяризираната гемия още чака на плажа.

Още преди три години въпросният кораб трябваше да заплава в язовирните води и да разхожда любопитни туристи. Галерата трябваше да се задвижва от гребци и да отвежда гостите на града до вътрешността на изкуственото езеро, където под водите му се намират останките на древния тракийски град Севтополис.

За начинанието от община Казанлък броиха над 80 000 лева, или толкова са поне официално известните средства.

Вътрешни, от администрацията на кметицата Стоянова хора, твърдят, че парите вложени в осиротялата галера са много повече. Отделно от кеша се калкулирал дървеният материал, дарение от местна фирма. Дървесината обаче през зимата изчезнала, та се наложило благодетелят да дарява нови кубици, но и те очевидно не са използвани по предназначение.

Всяка година от общината се кълнат, че корабът ще тръгне да пори водите на язовира, но безрезултатно. Макар от местната власт въвлякоха в обещанията си и авторитети като мореплавателя Дончо Папазов, а автора на „проекта“ Атанас Димитров даваше напоителни обяснения за чудните перспективи пред гемията и туристите на Казанлък, оглозгано и сиротно си остава коритото, а клетвите за уникалното преживяване по язовира на птицеглав воден съд – само новини от бъдещето, „глътнали“ близо 100 000 лева от парите на казанлъшкия данъкоплатец..

Коментари от Фейсбук

1 КОМЕНТАР

  1. Браво, беше 36, после стана 72, след това 80 и сега 100 … може би през златната есен ще го продадете на 250 хиляди! Но дали сумата, която споделяте е толкова или ви се иска да е толкова или пък имате „математици“, които смятат като „елка 95 от африка“ не се знае, но се знае и не веднъж ги карахте да говорят по темата – сумата е 36 хиляди и нито цент повече!

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here