Петър Кънев: Трябва да работим за икономическа държава, а не бездържавна икономика

0
129

„Искаме да предизвикаме дебат в обществото, защото всичко в темата за икономиката се представя прекалено розово. В проекта за „Визия за България“ предлагаме повече държава там, където и, когато тя е необходима и  върховенство на закона и възстановяване на доверието в съдебната система. Държавата задължително трябва да присъства в икономиката, енергетиката, здравеопазването“.

Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Петър Кънев по време на представянето на икономическата част от проекта „Визия за България“.  Той  каза още, че идеята за излизанe на държавата от икономиката е илюзорна и спекулативна.

 

„БСП ще работи за икономическа държава, а не бездържавна икономика“, каза още народният представител.

 

„Нов път за икономически растеж е друга тема от визията. В него са заложени инвестиции в нови и с висока добавена стойност производства, защото ръст на икономиката от 3-4 % не е достатъчен. На инвеститорите ще предложим „Социален инвестиционен пакет“. Това са държавно гарантирани ценни книжа с по-висока от нормалната доходност“, обясни Петър Кънев. Той добави, че за зелена икономика проектът предлага няколко основни принципа: опазване на околната среда; възобновяема енергия; зелени сгради, управление на отпадъците, земите и водите.

 

„За влизане на държавата в една изключително печеливша част от икономиката, която генерира 12-13% от БВП – предлагаме, концесиите на плажовете да се премахнат, а на дървесина в държавните горски стопанства – да се забранят“, каза още Петър Кънев./epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here