Общините с еднакви заявления за най-масовите услуги

0
58

От утре – 16 юли, всички общини на територията на страната са задължени да използват уеднаквени, стандартизирани заявления за 16-те най-масово предоставяни услуги.

Това става възможно с приетото изменение на Наредбата за административно обслужване, съобщават от правителствената пресслужба. Всички стандартизирани документи ще бъдат вписани в Регистъра на услугите към Административния регистър.

Сред стандартизираните заявления са издаване на скици за недвижими имоти и разрешение за строеж, одобряване на подробен устройствен план, заверка на документи за гражданско състояние в чужбина, както и издаване на многоезично извлечение от акт за гражданско състояние, съобщава БНТ.

Това е следващата стъпка от процеса на стандартизация на административните услуги след постигнатото през 2018 г. уеднаквяване на услугите, предоставяни от областните администрации. По този начин се облекчават гражданите и бизнесът, намалява се административната тежест чрез отпадане на документи и се спестява време при получаването на резултата от извършената услуга.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here