Закриха сектора, който се бори с кражбите на коли

0
288
Звеното, което се бори с кражбите на автомобили в Главна дирекция „Национална полиция“ е закрит. От няколко дни автоджамбазите щракат с пръсти, надявайки се, че работата им „ще се облекчи“. Това научи Фрог нюз от разследващи.

В края на юни Фрог единствен ви информира, че по всяка вероятност специализираният сектор ще бъде закрит заради лични конфликти между ченгета на високо управленско ниво. Не е тайна, че автокражбите са ахилесова пета за МВР. Не минава ден без да са задигнати няколко коли в София. Полицейските началници признават, че ведомството не може да се похвали с кой знае какви успехи срещу този вид престъпност. Служителите от закритото звено вече  са пръснати по различни структури.

Практика е при бум на дадено престъпление, в МВР да се обособява специализирана структура, която да му се противопоставя. Така се действаше с прането на пари, телефонните измами и т. н. Експерти по сигурност се чудят защо в момента се предприема такава стъпка спрямо автокражбите. Категорични са, че ако лични противоречия стоят в основата на закриването, това говори за непрофесионален подход в работата на ведомството.

 Фрог

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here