„Брикел“ обгази Гълъбово, РИОСВ наложи глоба на ТЕЦ-а

0
254

Снимки, показващи обгазеният от ТЕЦ Брикел град Гълъбово бяха публикувани във фейсбук групата The Sofia Times. От тях с просто око е видно замъгляването в целия град. 
От РИОСВ Стара Загора информират, че са извършили незабавна проверка във връзка с публикуваните снимки в социалните мрежи и постъпили сигнали около 10 часа на днешния ден за запрашаване на въздуха в град Гълъбово снощи, 9 юли.

Ето какво още е констатирала проверката на РИОСВ: При извършената проверка на място на депо за неопасни производствени отпадъци на ТЕЦ „Брикел“ и на площадката на централата беше констатирано, че оросителната система на депото работи в нормален режим и няма запрашаване. Регистрираното във вчерашния ден запрашаване е в резултат на неорганизирани емисии от депото. Съгласно условията на комплексното разрешително операторът е задължен да уведомява компетентния орган при аварии или други замърсявания, както и да документира случаите на неорганизирани емисии и предприетите коригиращи мерки за ограничаване на образуването им. При проверката е установено, че не са изпълнени тези условия, за което ще бъде стартирана административно-наказателна процедура.

Предвид променливата метеорологична обстановка е издадено и предписание да се предприемат всички мерки за допълнително овлажняване на депото през следващите дни с цел недопускане на замърсяване на атмосферния въздух и ежедневно докладване за изпълнение на предписанието, пише още в констатациите на РИОСВ. /КРОСС/

Снимки Фейсбук

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here