Елена Йончева: Борисов е самодържавник, след 10 години ще ни е срам да изричаме името му

0
215

”Борисов е самодържавник, той е човекът, който създава в България едно авторитарно управление. По отношение на външната политика, той е изключително последователен в неотстояване на българските интереси”. Това заяви евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева.

България въобще не преговаря, България се нагажда. Бойко Борисов подкрепяше Вебер, след това Тимерманс, след това лансирахме Мария Габриел, което провокира изключително негативна реакция след европейските лидери. Г-н Станишев постъпи правилно като оттегли кандидатурата си за председател на Европейския парламент, защото това щеше да означава отстъпление от принципа на водещите кандидати и щеше да намали шанса на Тимерманс за председател на Европейската комисия, смята тя.


Сергей Станишев нарече Бойко Борисов държавник, защото премиерът подкрепи кандидатурата му за председател на Европейския парламент. В противен случай щеше да е грозно да не го подкрепи. Но според мен го направи и по друга причина, а именно да всее раздор и напрежение в БСП, коментира Йончева.

,,Намаляването на партийните субсидии е голям удар срещу демокрацията и срещу единствената опозиция в България на това авторитарно управление, тъй като само БСП е в състояние да го свали от власт. Ето защо вярвам, че след 10 г. няма да говорим за управление, а за режим, докато името на Борисов няма да бъде споменавано, просто защото всички ще ни е срам“, допълни още Елена Йончева.


Йончева коментира и корупцията в нашата стран: ,,Корупцията е проблем за икономическото развитие на България. 11 милиарда евро губим на година заради корупцията заради злоупотреба с европейски програми, пропуснати ползи, намалени чужди инвестиции, сивата икономика, организираната престъпност. Заради корупцията губим 22% от БВП. България не е в Шенген и Еврозоната именно поради нивата на корупция“, обясни евродепутатът от БСП.

Относно напрежението в социалистическата партия Елена Йончева обясни, че БСП не е авторитарна партия и в нея е нормално да има сблъсък на различни идеи и виждания.

,,В Партията на европейските социалисти, например, има над 30 партии и организации и е нормално да няма пълно препокриване на идеите между тях, защото всяка държава има своите приоритети“, посочи тя.


Тя коментира отново партийните субсидии: „Това открит удар срещу БСП, която единствена може да свали авторитарното управление. Това е и удар срещу десните партии, които не са в парламента“, допълни тя.

Елена Йончева коментира и възможността да бъде поискан нейния имунитет във връзка с източването на КТБ.

„Член съм на правосъдната комисия в Европарламента, на комисията по външна политика и нейната подкомисия за сигурност и отбрана. Няма от какво да се притеснявам за имунитета си, това е поредната бухалка срещу мен“, обясни тя.

Аз съм работила за ТВ7 като външна продукция, работила съм и съм направила документални филми, за които е закупена техника, така че при мен всичко е открито. Аз съм чиста и съм убедена, че истината ще излезе наяве, каза още Йончева.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here