Нинова към Борисов: Имате ли план за българите във Великобритания при Брекзит? Той: Обвинявате ме и за Брекзит? Голям комплимент! (видео)

0
547

Лидерът на БСП Корнелия Нинова кръстоса сабя с премиера Бойко Борисов и по темата Брекзит. Социалистката попита в рамките на блиц контрола в парламента какво ще направи правителството за българите във Великобритания след излизането на страната от ЕС.

Имате ли план за българите във Великобритания при Брекзит, попита Нинова.

„Моето усещане е, че самата Великобритания не знае какво трябва да прави”, отговори Борисов. „Това е един процес, който е тревожен и не може да се каже в никакъв случай, че е добър. Тези, които носят отговорност за референдума, подадоха оставки”, посочи още премиерът. И направи извода: „Не е хубаво това, което се случи!”

Отговорът му стана повод за нова атака на Нинова. „Не сте нито точен, нито ясен! Прехвърляте отговорността на другите. Това е решение на британския народ и не е наша работа да го коментираме. Разбрахме, че сте загрижен за аспержите във Великобритания, но не и за царевицата в България!”, каза лидерът на БСП. Тя попита правителството има ли икономически разчети за това как излизането на Великобритания от ЕС ще се отрази на българската икономика.

„Да ме обвините и за Брекзита, това вече го приемам за голям комплимент. Това казвате вие! Това си го направиха лидерите на партиите във Великобритания. Към днешна дата няма кой да ви даде решение по принцип как ще се развият нещата. Какво конкретно да ви кажа?”, бе отговорът на Борисов./epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here