Цветанови ли са Весковите къщи на Пирин голф?

0
504

Цветан Цветанов често е забелязван да посещава две жилища в комплекса Пирин голф между Банско и Разлог. По признание на неговия инвеститор Йордан Каназирев в пресата, със сигурност поне единият имот е на близкия му певец Веселин Маринов. Ако се вярва на местните хора и на източници от ГЕРБ обаче, реално може и двата да са на Цветанов. 
Самият предприемач е правил нееднократно и при това демонстративно компания на бившия втори човек в ГЕРБ, заедно с познатия ви от ред публикации на 19 минути друг герой от този край – също строителен предприемач и регионален координатор на ГЕРБ Шапката, да се веселят и да прекарват хубаво време заедно, независимо дали по белите писти на Банско или на зелената морава на и около голф игрището в съседство.
Кой е предприемачът Каназирев? Той е собственик, освен на Пирин голф, също и на фалиралия заради дългове от 38 000 000 евро – 75 000 000 лева строителен гигант Балканстрой. В София той се прочу с опита си да пробие в пътното изграждане. Така направи обекта си на ъгъла на ул. Георги Софийски и бул. Ив. Е. Гешов, че веднъж отворен, се наложи да бъде затворен за доработване – това си беше първи по рода си случай в столицата. Фирмата влезе като подизпълнител и при втората линия на метрото. Ала през май 2016 г. официално беше обявена в несъстоятелност.
Това обаче не попречи да продължи да участва в двата консорциума, които правят т.нар. Воден цикъл на Банско. За него бяха отпуснати веднъж 89 400 000 лв., а втори път 33 170 034,99 лв., при това от еврофондовете, от кабинетите Борисов 1, където Цветанов беше вицепремиер, и Борисов 3. 
При работата по първия етап, дали поради неумение на строителя или поради надценяване на силите му, Банско остана разкопано четири зими за ужас на инвеститорите в неговия туризъм. Не е случайно, че през последните два сезона, последвали мощните разкопки, курортът бележи отстъпление и спад на посетителите – много чужди гости отказаха да приемат калищата като атракция, простряна на 25 улици. Такъв мащаб би бил заплашителен за милионна София, а за 200 пъти по-малкото Банско си беше чист ужас. 
На всичкото отгоре, на обекта загина и работник, за когото после се оказа, че нямал трудов договор. 
Интересно е, че в единия консорциум участваше и фирмата Хидрострой, станала хитова покрай булеварда във Варна за 46 млн.лв. на километър, който три пъти се разпадна в първия месец след откриването си с 9 месеца закъснение, мина през трибуните на стадион и какво ли още не. Напомняме, че неин директор е бивш общински съветник от ГЕРБ във Варна, също кадър на Цветанов.
Вероятно всички тези съвпадения са случайни, но звучат интересно, подредени в пъзел, нали?

19min.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here