Бойко Борисов започва чистка в ГЕРБ в неделя

0
458

Прочистване на структури, които не работят, засилване ролята на Изпълнителната комисия, отказ от идеята за втори човек в партията и издигане на нови лица в местните структури.

Това е в основата на програмата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за обновление на партията между евровота и местните избори наесен. Промените трябва да се случат в неделя по обяд. Тогава ще започне конгреса на ГЕРБ, съобщава в. „Стандарт“.

Апартаментгейт принуди Борисов още преди европейските избори бързо да се освобождава от замесените в скандала, а след изборите главният виновник в него – заместникът му Цветан Цветанов, загуби окончателно всичките си постове. Въпреки добрите резултати за него не само нямаше прошка, както се бе зарекъл преди това Борисов, но и раздялата мина със скърцане на зъби. Лидерът принизи ролята на държащия структурите Цветанов, че и без него те работят, защото партията е на лидера. Цветанов пък отвърна задочно, че „една партия не може един човек да я управлява“, и се зарече да критикува всяко грешно решение в ГЕРБ.

И ако една поредица от сватбарски снимки са достатъчно доказателство, че Цветанов тихомълком продължава партийни совалки по страната, обиколките на Борисов се превърнаха в негов патент- с джип, с министри на задната седалка, излъчвани пряко – по интернет. Истината е, че той няма друг ход, освен да демократизира партията си и да влезе отново в ролята на човек от народа, който си пази кацата с мед, но маха катрана от нея.

Факти бг

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here