Брат на депутат в ареста като ръководител на група за рекет

0
423
Arrested man in handcuffs with handcuffed hands behind back

Трима са задържани и обвинени от специализираната прокуратура като участници в група за рекет, която е поръчала следене и побой над застрелян в София данъчен служител.

Тримата са задържани вчера, 3 юли, а операцията е проведена в София, Приморско и Белово. Групата се е състояла от четирима души, но един вече се намира в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

Единият от арестуваните, който е и ръководител на групата, е брат на народен представител. Той е задържан вчера.

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

 Припомняме, на 18 декември в центъра на столицата 43-годишният Стаменов бе прострелян на път за работа. Директорът на отдел „Фискален контрол“ в НАП беше прострелян в дясното рамо, като бяха засегнати големи кръвоносни съдове. След две операции състоянието му беше стабилизирано.

На 12 януари беше съобщено, че Иво Стаменов е починал в болницата.

Стрелбата срещу него бе определена като посегателство срещу държавността.

news.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here