Проф. Анна Кръстева: Нашият премиер изобрети нов политически жанр-пазарене в реално време

0
134

По-трудно е да се изберат европейски лидери, отколкото папа. Това е политическа криза на лидерството. В мига, в който не могат да се разберат, излизат положителни икономически данни като ниска безработица. Това каза проф. Анна Кръстева по БТВ.

Там видяхме отвъд видимостта два принципа на правене на политика-ти ще помислиш за Шенген, а ние ще те подкрепим. Отвъд пазарлъците става въпрос за две разбирания. Меркел казва, че демокрацията иска време. За историята един ден повече, е по-малко. Тя казва: Трябва да се вслушаме в гласовете на хората и да намерим решение. Все още имената са флуидни. Лидерите искат пакет, а не днес на ЕК, а утре на ЕП.

Татяна Буруджиева се включи в темата:  Това, което наблюдаваме в ЕС е от една страна логично следствие на начина, по който функционира ЕС.  Това е алъж-вериж, който се случва. Това е криза на отношение политици-народ. Тези преговори вече не може да се случват на тъмно. Не е необходима да си в чаршафите на политиката. Имаме шансове да получим подкрепа в Европа. Разговорите демонстрират ново поведение на България да показва личности.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here