Цацаров се оправдава: Не е вярно, че проверките около „Апартаментгейт” са приключили

0
207
Не може да се твърди, че с решението на КПКОНПИ, че не открива конфликт на интереси около имотите на властта, проверките около скандала „Апартамент гейт” приключват. Това подчерта главният прокурор Сотир Цацаров в парламента.

Становището на антикорупционния орган касае само производствата за конфликт на интереси и няма отношение към продължаващите прокурорски проверки, смята  обвинител №1.

 

От думите му стана ясно, че от данъчните ревизии на НАП зависи в голяма степен дали държавното обвинение ще обяви, че има данни за престъпление при някоя от сделките с участие на депутати, министри и зам.-министри.

 

Единствено по отношение на конфронтиращия се с управляващите председател на Върховния касационен съд Лозан Панов КПКОНПИ прецени, че крайното решение за евентуален конфликт на интереси трябва да дойде от Инспектората към Висшия съдебен съвет.

 

Самият председател на ВКС коментира, че по този начин просто се сдобива с поредна проверка: „Очаквам да бъда поне известен, че такава проверка е започнала и очаквам да има резултати от тази проверка”. Той отбеляза, че е получил единствено уведомление, че не е извършил нарушение, когато влезе в конфликт с прокуратурата заради казуса „Иванчева” – но без мотиви за решението и по този начин без гаранция, че няма да има нови подобни ситуации.

 

По отношение на „Апартамент гейт” той беше категоричен: „Моето име беше прикрепено съвсем изкуствено, за да има друго име, различно от това на хората от изпълнителната власт”, цитира bTV.

 

Според него готвените промени в Закона за съдебната власт, с които се регламентира разследване на „Тримата големи” в съдебната система, са „промените „Панов”, т.е. са насочени директно срещу него.

 Фрог нюз
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here