НАП обещава нова лотария с касови бележки

0
142

При плащане за покупка на стока или услуга с банкова карта също се издава касова бележка, напомнят от Националната агенция за приходите (НАП).

Фискалният бон е задължителен при плащане в брой, с дебитна или кредитна карта, ваучер, чек или с други заместващи парите платежни средства. Касова бележка не се издава само, ако за услугата или стоката се плаща по банков път.

С касовите бележки хората гарантират потребителските си права и осъществяват граждански контрол върху търговците. Фискалните бонове могат да послужат също и за участие в Лотарията на НАП с касови бележки. Втората лотария с касови бележки ще започне до два месеца, съобщават от НАП.

В новото издание се предвижда месечните и годишната награда да бъдат парични, а седмичните да бъдат със значително по-висока стойност. Голямата награда в лотарията през тази година ще е 50 000 лв. в брой, допълват от приходното ведомство.

Данните на НАП след края на първата част на играта показват ръст на приходите от преки и косвени данъци и подобрена информираност на обществото. В лотарията бяха регистрирани над 51 млн. касови бележки на стойност над 670 млн. лева./КРОСС

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here