Борисов от Брюксел: Кое е фиаско, че две години БСП не смеят да кажат името на Слави Трифонов?

0
1010

Длъжен съм на базата на коалиционното споразумение да се съобразя с партньорите. На този съвет отново ще отстоявам това, което ние сме казали, за един лев. Аз отговарям за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума“, категоричен бе Борисов

Бях възложил на нашите парламентаристи да се срещнат с коалиционните партньори и да им кажат, че сме се съобразили с волята на избирателите за размера на партийната субсидия.

Сутринта се чух с Валери, Волен и Каракачанов, и в понеделник ще се видим да обсъдим въпроса. Правилно реагираха „Обединени патриоти“. Спираме дотук! Ще решаваме в понеделник на Коалиционен съвет! Ще отстоявам това, което сме казали – 1 лв. Ако партиите в Народното събрание вземат друго решение, това е демокрацията“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където участва в европейския съвет.

 

Коментарът му бе във връзка с отпадането на точката на партияната субсидия от дневния ред на парламента днес, което стана по настояване на лидера на НФСБ Валери Симеонов.
Борисов изтъкна, че като се прибере, ще накара експертите да направят графика за приходите през целия преход. Тогава щяло да бъде нагледно ясно, кога сме загубили най-много пари.

Бойко Борисов коментира и реакцията на БСП във връзка с отпадането на решението на размера на партийните субсидии. „Днешният ден е фиаско за Бойко Борисов – идеите му за антиевропейски и антидемократични промени във финансирането на политическата система не се осъществиха“, заяви проф. Румен Гечев, след като стана ясно, че бюджетната комисия не е внесла за второ четене доклада за падането на субсидията до 1 лев.

 

„Те винаги са победители. Кое е фиаско, че две години си траеха, да не ги изяжда Слави Трифонов? Не смеят името да му кажат. Два милиона българи гласуваха за партийната субсидия да е 1 лев. Те са царе на думите, затова толкова години управлявам. Не им прави чест да коментират!“, изригна Борисов от Брюксел.

Длъжен съм на базата на коалиционното споразумение да се съобразя с партньорите. На този съвет отново ще отстоявам това, което ние сме казали, за един лев субсидия да остане. Аз отговарям за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума“, категоричен бе премиерът.

Той коментира и провала на преговорите за наследника на поста на Жан Клод – Юнкер. „Всичко познах. В неделя 18:00 часа план Б. Така винаги правим, заседаваме до 3:00-4:00 часа и като не се разберем, следва план Б. Факт е, че никой от тримата водещи кандидати не получава мнозинство. Партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател“, коментира още Борисов.

„Има нещо нелогично, десните кандидати, които се бориха и получиха доверието на изборите, сега само те не могат да участват в избора“, отбеляза българският премиер.

Относно офертата на изтребителите, Борисов заяви: „Водят се финални преговори и тъй като парите ги няма в бюджета, стигне ли се до сделка, ще ги дадем от резерва. Преговорите вървят около 2,2 милиарда“.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here