Опозицията напусна пленарна зала заради отстраняването на Плочев

0
155

БСП скочиха срещу прибързаното освобождаване на Камен Плочев като шеф на НЗОК. Славчо Велков пръв изрази недоволството си. За къде бързате, дами и господа, пита той. Трябвало да има сериозни дебати.

Той се закани, че от него щяло да има сериозни дебати, от които на някои щяло да им се доплаче. И Филип Попов смята, че я петък се внасят нови точки. Според него не трябва да се бърза с освобождаването на Плочев. Нямате визия за една седмица, ядоса се и Георги Свиленски. Освен това управляващите изобщо нямали визия за приоритетите на страната.

 Йордан Цонев от ДПС също смята, че сериозни теми трябва да се вкарват точно днес. Съпартийците му заради Рамазан Байрям нямало да присъстват в зала, точно когато се гледат такива важни теми.

Червеният депутат Драгомир Стойнев припомни, че имало съгласие, че точки в последния момент няма да се вкарват. Ако силово се вкарвал нов дневен ред, левицата щяла да напусне пленарна зала и да остави мнозинството само да работи. Цвета Караянчева смята, че ако започне работата веднага и новите точки щели да минат през зала.

Левицата и ДПС напуснаха залата.

Социалистите са остро възмутени от Цвета Караянчева. Червените дадоха брифинг в НС за напускането си. Драгомир Стойнев се противопостави на авторитарния режим на работа, който налагат управляващите.

 Смятахме този стил за отминал, тук се работи от ден за ден, каза той. Отклонявало се вниманието от отстраняването на Камен Плочев, който разкрил проблемите в здравеопазването. Остро протестираме срещу този произвол, категоричен е социалистът.

Управляващите търсят само скандали, според него. Стойнев видя липса на капацитет в мнозинството. Управляващите никога не са мислели за просперитета на българския народ според левицата.

Данаил Кирилов от ГЕРБ се опита да омиротвори напрежението и предложи да се удължи работата на НС, докато минат и новите точки, ядосали левицата. От БСП обаче поискаха поименна проверка. Парламентарният шеф Цвета Караянчева се видя в чудо как да успокои цирка. Георги Свиленски обясни, че се нарушавал правилника.

На вас работи ли ви се господин Свиленски, попита Караянчева.

news.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here