Радев към Борисов: Колко километра от АМ „Хемус“ се построиха за 10 години?

0
1247
„Призовавам да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ „Хемус“ и инфраструктурното развитие на страната.“ Това заяви Румен Радев пред журналисти. Държавният глава подчерта, че ветото, което е наложил върху промените в Закона за държавна собственост, и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за националните обекти. „За тях отдавна си има ясна законова процедура за ускорено отчуждаване и предварително изпълнение и те изобщо не попадат в това вето и сезиране, заяви президентът и призова управляващите да правят разлика между национални обекти и обекти с национално значение. Ако техните юристи не могат да им го обяснят, да си наемат други“, подчерта Румен Радев. „Напълно разбирам, че премиерът е зает и няма време да чете Конституцията и законите, но това е непростимо за хората около него“, допълни държавният глава

 

„Категорично магистралите няма кой да ги спре, но новите промени дават безконтролни възможности на правителството без никакви критерии да набеждава обекти с национално значение, както си поиска“, каза още президентът.

Той сподели, че е потърсен от администрацията на министерства, за да наложи вето върху промените в закона и да предпази правителството от създаващия се хаос. Радев очаква отговорно отношение към закона.

 

„Аз съм най-големият поддръжник на АМ „Хемус“. Борисов преди 10 години обяви АМ „Хемус“ за приоритет и колко километра се изградиха, а колко се отчуждиха“, попита реторично Радев.
„Като не могат да се справят, президентът ли им е виновен?“, възмути се той.

За разлика от други политици, не изнасям българските проблеми зад граница, но ако някой разчита в това одобрение към българското правителство, греши“, подчерта още Радев пред журналисти.
Радев коментира така думи на премиера Бойко Борисов, че президентът промотира свършеното от правителството при посещенията си в чужбина.

„Подкрепям добрите намерения на правителството, но при изхарчени огромни европейски и национални средства резултатите са далеч от възможното и очакваното, като обем и най-вече като качество“, посочи президентът.
Източник: „Епицентър“

Гласове

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here