Известни журналисти за „терора“ в Пловдив, този срещу Асен Йорданов и къщите за гости

0
203
Известни журналисти излязоха с критична позиция за случващото се у нас. Вижте какво споделиха те във фейсбук:

Румен Леонидов:
Асен ме е водил в този „имот“, той е точно такъв, какъвто го описваБиволът. Време е цялата сган да бъде пометена, но те доведоха народа ни до състоянието на тълпа и продължават отлично практиката на комунистите. Въпреки че са забранени със Закон, те продължават вече 30 години да управляват тази държавичка. Но щом животът не е вечен и комунизмът има край…Амин.

 

Весислава Танчева:

Не мога да повярвам, че цяла седмица по-късно невръстният „терорист“ от Пловдив все още е тема в сутрешните блокове!

И нито дума за прокурорско-ченгеджийския терор срещу Асен Йорданов от Биволь…!?

Стоян Тончев:  

Много ми е интересно какво ще „разследва“ Васил Иванов в Нова тв, след като там ще е на заплата при олигарси и овластени политически лица. А, сетих се – ще разследва Биволъ, Фрог нюз, Свободна Европа, Сега, Е-vestnik, Прас-Прес…

 

Анна Заркова:  

Проверяват къщите за гости, да. Обаче къщите с гости ги проверяват, а къщите без гости не ги проверяват. Един проверяващ ми го каза. Чудя се дали е важно.

 

Инициатива „Правосъдие за всеки“:
Това е координираната атака с участието на държавни институции и медии, близки до Делян Пеевски. В нея има фалшив сигнал от „БОЕЦ“ и анонимна публикация в „Труд“. Не е трудно да се досетим, че причина за атаката са разследванията на „Биволъ“, които изобличиха корупция за милиони и хора на високи позиции във властта.
„Положението е много страшно, това е настъпление на подмолна диктатура и смазване на всякакво гражданско общество“, казва журналистът Асен Йорданов. Поводът за неговите думи е прокурорското производство, образувано по анонимен сигнал срещу него и колегата му от „Биволъ“ Атанас Чобанов.
„В Русия подхвърлят на разследващите журналисти дрога, арестуват ги и ги обвиняват. У нас подхвърлят фалшиви сигнали на прокуратурата и тя се активира срещу журналистите, знаейки отлично за какво става дума.“ Това пък написа във Facebook Атанас Чобанов в началото на седмицата, след като е уведомен от разследващ полицай по телефона, че прокуратурата е започнала производство срещу него и колегата му.
Случаят обаче е показателен и за нещо по-голямо. Според Асен Йорданов ставаме свидетели на координация между институциите и медии на Делян Пеевски за унищожаване на опоненти по утвърдена матрица. Той причислява към тези случаи и присъдата срещу журналиста от „Капитал“ Росен Босев.
„Това вече не е изолирана кампания срещу една или друга медиа или журналист, държавата си е измислила концепция, която включва институциите и медиите на Делян Пеевски в синхрон за ликвидиране на всеки независим свободен глас и проява на гражданско общество в България. Всеки, който по някакъв начин се обяви срещу тази система. В момента се предприемат акции за унищожение“, коментира Йорданов. А най-страшното е, че по всичко личи, че операцията се координира от прокуратурата.“
Пример за подобна атака срещу разследващ журналист видяхме тези дни в Русия. Там обаче медии и граждани веднага се излязоха в негова подкрепа.
#вплененатадържава

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here