Весела Лечева: Аргументите за вота ги виждаме всеки ден

0
156

„Липсва политическа воля за решаване на проблемите. Правителството и мнозинството носят отговорност. Темата сигурност засяга всички български граждани. Това, което се случи в последните дни, вече преля чашата на търпението. Във всички действия на премиера и правителството виждаме едно аристократично пренебрежение към всички проблеми и протести в момента.“
Това каза в „Денят започва” на БНТ депутатът от БСП Весела Лечева по повод решението на партията да внесе вот на недоверие заради безсилието на МВР и проблемите в сектор „Сигурност”.

„Ако не беше толкова тъжно, случващото се щеше да бъде комедиен сериал”, заяви Лечева. По думите й управляващите обещаха полицаи във всяко населени места, а ставаме свидетели на саморазправа между престъпници между малките населени места, визирайки стрелбата в Ботевград.

 

Според Лечева аргументите за вота ги виждаме всеки ден.
„Спомняте си, че даже европредседателството започна с жертви на високопоставени служители. Какво още трябва да се случи в МВР? След като затворници могат спокойно да си внасят оръжие, след като не могат да заловят престъпниците, защото носели суичъри и шапки. Те очакват престъпниците сами да се обадят сами в районното управление. Виждате сами за каква пародия става дума”, каза Лечева.
Тя бе категорична, че искането за оставка даже е закъсняло.

За финансирането на армията Лечева заяви, че ние не можем да стигнем и 2% от БВП, защото ги няма приходите.

epicenter.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here