В село Медени поляни: Кметът ти спира тока, ако гласуваш неправилно

0
755

Кметът на родопското село Медени поляни продавал ток на няколко домакинства от трафопоста на общинската сграда. Семейство с болно дете пък от дни било без електричество, тъй като не гласувало правилно на евровота. 

Община Сърница започна пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни, съобщи БНР. Хората плащали сметките си за ток от трафопоста на кмета Абдула Абдулах срещу хвърчащи ордери, без да знаят колко електроенергия са изразходвали.

Кметът на Сърница Неби Бозов се е срещнал със семейството, което е останало без ток. „По думите на жената не са гласували правилно и това било наказателна мярка“, каза той.

Абдула Абдулах е отказал да разговаря с общинския кмет. Категорично отказа да им пусне тока и си изключи телефона, обясни Бозов. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.

За първи път разбирам, че има вързани абонати към кметството. При нас Общината няма никакви сключени договори за отдаване под наем на електроенергия. Оказа се, че това е масова практика в селото. Ще проверяваме под каква форма са давали електроенергия на хората. Електромерът е заключен и кметът отказа да пусне тока, нито да го отключи. С мутренски методи сплашват хората“, каза Неби Бозов.

Кметът на Медени поляни отказва коментар.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here