Влак помете автомобил

0
4609

Пореден тежък инцидент е станал вчера вечерта край пловдивското село Труд, разказаха очевидци пред Дарик. Шофьор на лек автомобил опитал да премине прелеза при спусната бариера. Идващият влак е ударил колата, като я влачил около 200 метра по жп линията.

60-годишният водач на автомобила е жив, откаран е в болница с множество наранявания. Наложило се пристигналият на място екип да реже автомобила, за да бъде изваден пострадалият. По-рано вчера влак удари стадо крави край гара Тракия заради невнимателен пастир, допуснал преминаването на животните през линиите, а при друг инцидент в късния следобед между Димово и Орешец автомобил пресякъл прелез при спуснати бариери.

„Постоянното пресичане на релсовия път при спуснати бариери както на охраняеми прелези, така и по линията от хора, автомобили, камиони, каруци и животни, почти гарантирано е за сметка на живота на пресичащите, но също така причинява материални щети и още много нерви за пътуващите, както и огромен стрес за машинистите“, припомнят от БДЖ./КРОСС

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here