И в Макреш ГЕРБ заплашвали избирателите на БСП, обвинява Весела Лечева

0
135

От ГЕРБ заплашвали и пристискали избирателите на БСП при вчерашните местни избори в община Макреш. Това заяви пред bTV зам.- председателят на ПГ на БСП Весела Лечева.

Аз бях на вота в община Макреш. Твърдя, че всички партньори, които заявиха, че ще подкрепят нашия кандидат, бяха заплашвани. Ние, с всички сили, успяхме да противодействаме на заплахите. Това не може и не бива да се случва“, заяви Лечева.

 По думите на социалистката в Макреш имало 4 кандидата за кмет. Четвъртият кандидат имал 120 гласа и открито заявил, че ще подкрепи кандидата на БСП. „Още от следващия ден имаше обаждания и заплахи по телефона. Ние изразихме нашата подкрепа към него. Представям си какво ще бъде след една година, на изборите за местна власт“, отсече Начева и добавим, че БСП е осигурявала физическа охрана на тези, които са гласували за левицата.

Според Начева проведените частични местни избори в някои населени места били една грозна картина на фона на европредседателството, „заради грубото нарушение на всички норми и правила, извоювани от българските граждани – като свободното право на глас“. По думите ѝ е много трудно от София хората да си представят живота в малките населени места, където хората живеели в постоянен страх.

Тя добави още, че тези малки населени места са зависими от централната власт. „Това, което се случи през последните седмици, прескочи всякакви граници. Затова казахме, че ще искаме касиране на тези избори и сезиране на всички европейски институции, отговарящи за правата на хората и върховенството на закона“, заяви Лечева.

Тя беше категорична, че политическата отговорност носи ГЕРБ. Лечева също така е и сигурна, че Цветан Цветанов познава кандидатите си за кметове.

По повод заявлението на премиера, че не познавал кандидатите, тя отсече, че това е измиване на ръце.

Стана ясно и че областните координатори на БСП са провели съвместно заседание в централата на партията.

В хода на заседанието социалистът Кирил Добрев заяви, че изминалите частични изброи в селата Галиче и Беден дават ясен сигнали, че ГЕРБ са готови на всичко, за да не бъдат изхвърлени от властта.

Добрев обяснил на всички за злоупотребите, които са били направени на последния частичен местен вот от управляващата партия, страха на хората и погазването на правото на глас – 28 години след началото на промените, пишат от пресцентъра на БСП.

 В рамките на заседанието социалистите обсъдили въпроси, свързани с техническата обезпеченост на местните клубове, връзката между отделните звена в организациите и начините на взаимодействие между отделните области.
news.bg
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here