Войната при реформаторите придоби финансови измерения – Кунева спря парите!

0
81

Финансирането на Реформаторския блок след евроизборите е под въпрос, след като преференциалният вот на избирателите изпрати Светослав Малинов в Европейския парламент, вместо председателя на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева.

Това твърди в утрешния си брой в. „Репортер“, позовавайки се на свои източници от Реформаторския блок

Парите за предизборната кампания бяха осигурени предимно от ДГБ, тъй като от участниците в блока единствено тази формация има право на държавна субсидия.

„Кунева си плати за мястото в Европарламента, но партньорите й от ДСБ я изиграха. Ако иска за запази позициите си в блока, не й остава нищо друго, освен да врътне кранчето“, коментират независими политически наблюдатели.

Меглена Кунева хвърли вината за развръзката от евровота върху бившия председател на ДСБ Иван Костов и вътрешната агитация в партията.

„ДСБ мобилизира много подкрепата за своя кандидат. За мен беше неприемливо да правя кампания – гласувайте за Реформаторския блок, пък и за мен преференциално“, заяви лидерът на Движение „България на гражданите“.

По думите й разместването в листата се е получило заради разбирането, че непосочването на преференция означава подкрепа на водача./Поглед Инфо

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here