Георги Свиленски: Стоя зад думите си за „Телетол“! Офшорка стои зад събирането на тол такси!

0
333

„Няма да позволя българските превозвачи да бъдат заставени да очисляват към фирми в основата си с офшорно участие“.

Това каза председателят на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски по време на пресконференция, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

„Поводът, с който аз ще ви занимавам – така казаното от г-н Добрев, е опит за икономически натиск. Този път нито са нацелили човека, нито партията. Поводът е разпространеното вчера до цялото ръководство на БСП и до голяма част от медиите документ, наречен покана за доброволно изпълнение от фирма „Телетол“, АД. Поводът за тази покана е мое изявление през миналата седмица по повод предоставянето на събирането на тол такси на фирмата „Телетол“. Тогава преди една седмица авторитетни медии излязоха с материали, в които твърдят, че в основата на тази фирма стоят офшорни фирми. Тази информация съм коментирал пред вас, медиите. Никога не съм си позволявал да коментирам факти, без да съм ги проверил, без да имам документи или да се опитвам да правя каквито и да е внушения“, каза пред медиите Свиленски. Той посочи, че никога не се е представял за заместник-председател на партията, а на ПГ на „БСП за България“.

 

„Заявих, както казах, че в основата на дружеството, на което е възложено събирането на тол такси, стои офшорна фирма“, каза Свиленски.

Той обясни, че 30 % от капитала на „Телетол“ е собственост на фирма, чийто капитал е 100 % собственост на друга компания, която при учредяването си е собственост на кипърска офшорка.

 

„Това е основата, за която вие, медиите, говорите и аз след това коментирам. Впоследствие официално упълномощеното лице, представляващо кипърската офшорка, а именно лицето Калоян Бойко Крумов, прехвърля чрез джиросване акциите, собственост на кипърската офшорка на свой роднина. Същият Калоян е в съвета на директорите на „Телетол“. Заедно с певицата Лилана и човекът, който иска моето отстраняване“, допълни Свиленски.

 

„Няма да позволя българските превозвачи, които уж всички защитавахме по пакета „Макрон“, да бъдат заставени да очисляват към фирми в основата си офшорно участие или офшорно минало и подставени лица. В тяхното писмо се иска да се извиня, да бъда порицан и дисциплинарно наказан от ръководството на БСП, да напусна парламента, иска се публично да опровергая това, което съм коментирал, иска се да помоля всички вас да заличите информацията в сайтовете си. Не само няма да направя всичко това, а стоя зад всяка една дума, която съм казал преди една седмица, която казвам сега, която ще продължа да говоря в бъдеще“, допълни Свиленски.

Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here