Осми ден! Все още не е открит Стоян Зайков. Костенец почерня от полиция

0
483

Издирването продължава. Все още не е открит Стоян Зайков.

Това каза на извънреден брифинг в Костенец главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който даде последна информация за разследването на убийствата в града.

 

„Полицейското присъствие е мащабно. Тече безпрецедентна полицейска операция. С изключение на масовите мероприятия, не е имало друга такава операция. Към момента нямаме нови сигнали. Полицейското присъствие е много засилено и умолявам всички да спазват препоръките на колегите. Извършват се проверки на всяка една къщурка и постройка в района“, разкри Иванов.

„Все още не можем да кажем със сигурност дали двете убийства са извършени от едно и също лице. Няма данни за влизане с взлом в къщата на втория убит. За хората, за които смятаме, че са застрашени, охраната продължава. Искам категорично да опровергая слуховете, че има списък със следващи жертви. Такова нещо ние не сме виждали. Тези слухове се носят сред местните хора. Всеки, който ни е потърсил и е споделил, че се чувства застрашен, му е поставена охрана“, категоричен беше главният секретар на МВР.

„Полицейското присъствие е изключително засилено. Винаги съществува вариант Зайков да напусне периметъра. Вчера получихме сихнал от град Сандански, че е забелязан там. Сигналът е проверен, но се оказа, че е имало разпра и едната група хора са решили да си отмъстят и са подали такъв сигнал. Призовавам гражданите да не подават сигнали от подобен род“, обяви главен комисар Ивайло Иванов.

 

Не са станали експертизите, които категорично да потвърдят, че извършителят е един и същи, но работим по тази версия. Сигурни сме, че убийството е станало вечерта на 14-ти, и че е извършено с двуцевно оръжие 12-ти калибър. Няма следи от влизане с взлом в къщата.

 

„Относно слуховете, които вървят, че има списъци, искам да кажа, че няма такъв списък, ако има, той е в заподозрения. Хората, които са потърсили съдействие от наша страна са обезпечени“, уточни той.

 

Ние сме длъжни да вземем всички предпазни мерки, за да бъде гарантирана сигурността на хората. Не изключваме нито един вариант. Винаги съществува вариант, че е напуснал перимеръра. Снощи имаше сигнал, че е забелязан в град, които е много отдалечен. Проверен е сигналът. Не е доказано, макар, че подалият сигнал се кълне, че са разговаряли. Става въпрос за Сандански“, посочи още той.

 

Във второто убийство няма никаква динамика, няма следи от взлом, затова мислим, че убитият може да е помагал на издирвания. Припомняме, че осми ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков в Костенец.

 

Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на издирвания. Засега не е ясно дали именно Зайков е извършителят и на второто убийство. Спецчастите претърсват не само в Костенец, но и в околностите.
Епицентър

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here