Корнелия Нинова: Борисов смени половината си министри, това е признание за провал

0
245

Лавината от оставки във властта е признание за провал на това управление. За половин мандат половината Министерски съвет е сменен. Имаме девет министерски оставки, а седем от тях са заради съмнения в корупция. Корупцията е емблема на това управление. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира последната оставка в кабинета – тази на земеделския министър Румен Порожанов. Тя повтори позицията на БСП – оставките не решават проблема, който е в самия модел на управление. Нещата продължават по старому – едни си тръгват, други идват, но всички решения се взимат еднолично от един човек, подчерта Корнелия Нинова.
Началото на края на този порочен модел може да бъде поставено на 26 май с изборите за Европейски парламент, убедени са социалистите. Нинова подчерта, че целта не е ГЕРБ да паднат от власт, да дойдат БСП или други и да се продължи по същия начин. Целта е да се спре този модел, в който властта ти казва „Мен няма кой да ме накаже“, категорична бе тя.
БСП иска промяна и заявява, че може да я направи. Защото в момента се подават оставки, но остават хората с имоти и пари. Държавните структури подпомагат този модел, те го прикриват, подчерта Нинова и даде пример с КПКОНПИ. Вече повече от месец няма никакви резултати от първия скандал по „Апартаментгейт“ – този с Цветан Цветанов. Нямаме справедливост, добави Нинова.
На въпрос защо едни си тръгват само при подозрение в корупция, а Румен Порожанов трябваше да подаде оставка заради това, че е оставил един зам.-директор на поста му, Нинова бе категорична: „Защото едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора. Смятам, че тук става въпрос за обвързаност с Делян Пеевски“.

Дума

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here