Проф. Ал. Маринов: След евроизборите очаквам оставка на Борисов

0
487
Евроизборите са битка за възстановяване на европейския характер на битието ни. Хората искат да живеят и работят по правила, валидни за всички, за да имат нормален живот. Решаването на този проблем минава през тези избори. Няма как да се строи върху развалини. Това коментира политологът проф. Александър Маринов.

Хората искат да премахнат статуквото. Воплите на премиера Бойко Борисов, че няма да подаде оставка, означават, че точно това ще стане, прогнозира политологът пред „Фокус“.

 

По думите му политиците не могат или не искат да говорят за същинските въпроси, засягащи кампанията. Тази немощ добре кореспондира със засилващата се нагласа на обществото и гнева му към недъзите на управляващите.

 

Според Маринов в момента няма алтернатива, която да припознаем като ново начало, има много лоши и по-малко лоши. По думите му в някои случаи бунтът е неизбежен, за да дойде сериозния набор от критерии и да започнем да избираме на друг принцип. Европейските избори са точно тази точка на пречупването, посочи политологът.

 

Мощната тенденция на ГЕРБ си отива, едва ли ще изчезне, но методът на управление чрез страх и купуване вече не работа, отбеляза още Маринов. Според него от ГЕРБ ще загубят изборите, което ще доведе до нова политическа ситуация.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here