Велизар Енчев: Само БСП може да срази авторитарния режим на Борисов

0
206
„БСП за България“ е единствената партия, която може да срази десетгодишния авторитарен режим на Борисов“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Велизар Енчев в сутрешния блок на бТВ. Според него тази битка ще доведе до възстановяване на демокрацията в България, която през тези десет години е била унищожена от организираната престъпна група ГЕРБ.

 

„Тази битка ще въведе нови социални норми, които ще бъдат защитавани не само на българска територия, а в ЕС“, каза Велизар Енчев. Той припомни, че ГЕРБ управляват вече десет години и нито една партия не е нанесла толкова поражения във вътрешен и европейски план, колкото те.

„Първата ми работа, като европейски депутат от „БСП за България“, ще бъде да подкрепя избора на Лаура Кьовеши за европейски главен прокурор. Само прокурор от този формат може да вкара в затвора хора от организираната престъпна група ГЕРБ“, смята Енчев.

В рамките на диалога ЕС – Турция, кандидатът за евродепутат заяви, че ще се бори за специална декларация, с която ЕС призовава Турция да изпълни своите задължения към тракийските бежанци.

„На трето място е падането на санкциите срещу Русия. Ще настоявам и за създаване на фонд за демографски застрашените страни с избор на европейски комисар по демографията, като България да бъде най-големият получател на субсидия от този фонд“, коментира Велизар Енчев.

„Във „Визия за България“ има една основна точка, която би трябвало да се споделя от всички партии – за минимална работна заплата и минимална пенсия, но не в абсолютни стойности. Не трябва да има доходи в ЕС по-ниски от прага на бедност в съответната страна“, посочи кандидатът за евродепутат. Според него не е възможно в България прагът на бедност да е 360 лв, а да има заплати и пенсии под тази стойност. 

Според Велизар Енчев имаме най-корумпираното правителство в ЕС. „Европейската сметна палата прави проверка на средствата, изразходвани за българските пътища, въпреки че ГЕРБ отхвърли искането на БСП за такава проверка. Това е невероятен шамар за българската администрация и правителство“, коментира той.

Енчев подчерта, че комисарят по правосъдието е заявила, че мониторингът върху българската правосъдна система няма да падне, защото българската правосъдна система е изцяло в ръцете на един човек, близък до ДПС, под контрола на Бойко Борисов.

Според Велизар Енчев няма да бъдем приети в Шенген, заради голямата корупция по най-високите етажи на държавата, включително и в силовите институции, като „Гранична полиция“.

„Бежанци стигат безпрепятствено до Горна Оряховица. Откъде стигат – през Великата китайска стена на Валери Симеонов“, коментира кандидатът за евродепутат.

Гласове

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here