Борисов бърка департамент с парламент; САЩ можело да са най-тъмната страна

0
213
Ако българският парламент напише днес доклад за САЩ за корупцията, по цитати на Тръмп, ще излязат най-тъмната страна. Нали то викаше, че страната му е затънала в корупция. Сам го казваше. Е? Така премиерът Бойко Борисов коментира доклада на Държавния департамент с критики към България за корупция, липса на свободни медии и нарушаване на човешки права.
Видял съм критиките в доклада на Държавния департамент на САЩ. Нали затова създадохме този нов орган – КПКОМПИ – да обединим всички служби. Трябва да работи повече. Фирмите и бизнесът да имат страх. Да се надяваме, че няма да бъде използван новият орган като бухалка. По време на наше управление такова нещо не е имало. Имаше обаче Костинброд и всякакви други обвинения. Че сме яли фастъци в правителствения самолет – какво ли не се писа срещу нас… Ние с такива работи не се занимаваме. 

Проблемът със свободата на медиите е в собствениците на медии. Нима БНР и БНТ работят за правителството? Нито едно интервю не съм дал там.

Всеки собственик да бъде изваден на светло. Как да спрем Прокопиев и Пеевски да воюват? Техните вестници сутрин излизат с техните позиции. Аз какво да направя?

 

Ние държим да ставаме все по-добри като държава. И ще бъдем, аз съм убеден. Да не почна и аз като Антон Тодоров да ви потискам… ха, ха… Само заради „столчето“ дето го каза, той си замина от парламента.

 

Малък коментар: В интервюто си за Нова тв Борисов коментира доклада на Държавния департамент на САЩ отпреди дни. В него управлението в България бе критикувано за огромна корупция по високите етажи. Посочени са също проблемите със свободното слово и човешките права. Борисов заяви, че „ако българския парламентнапише доклад за САЩ, то ще излезе, че те са най-тъмната страна. По цитати на президента Тръмп, който викаше, че страната е затънала в корупция“.  За сведение на Борисов и съветниците му Държавният департамент е институция, отговаряща на Министерството на външните работи у нас. Висш орган на законодателната власт на САЩ е двукмерният Конгрес. Долната камара е Камарата на представителите, а Горната камара – Сенатът.

 frognews.bg
Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here