Каталожната цена на пейките по „Графа“ е между 1 400 и 2 100 лв.

0
554
Колко струват новите пейки по столичната улица „Граф Игнатиев“? Въпросът се оказа с повишена трудност, след като столичният кмет Йорданка Фандъкова обясни, че цената на градска пейка с класически дизайн е 848 лв. за брой, но потвърди, че в зоната около „Александър Невски“ ще бъдат доставени и монтирани и 11 броя монолитни каменни елементи с пейки с единична цена 10 218,60 лв. Те представляват големи елементи от лят камък, върху които се монтират дървени пейки.

Днес от „Спаси София“ пуснаха снимки от площад Славейков, където са доставени пейки и елементи на испанската фирма Бенито, и попитаха: това недоразумение ли ни струва по над 10 000 лв. бройката?

Отговора OFFNews откри на страницата на Деплан, които продават продуктите на Бенито в София. В цените не са включени доставка и монтаж. По каталог една каменна пейка – без дървена седалка, с дължина 2 метра, струва 1416 лв. , с дървена седалка без облегалка 1668 лв., а с облегалка – 2166 лв. Цените на кошчета, кашпи и др. могат да се видят на www.deplan.bg

 

Така всеки, който се интересува, може да провери колко точно излизат различните комбинации от пейки, кошчета, кашпи по Графа – готовите са на пл. „Гарибалди“.

 

Източник: Офнюз

Гласове

 

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here