Северна България да има свой министър предлага Симеон Дянков

0
193

Да има министър за Северна България предлага Симеон Дянков. Бившият финансов министър обосновава идеята си пред „24 часа“ с факта, че ще има назначени доста министри.

„Да се назначи и министър за Северна България, за да има надежда, че тези региони ще напреднат“, предлага бившият министър на икономиката Симеон Дянков, понастоящем професор, преподавател в Лондонския Университет по икономика.

Дянков признава, че тази идея е по-скоро крайно решение на задълбочаващ се проблем. Националната статистика показва че населението се стопява бързо в тези региони. Градове като Ловеч, Плевен, Монтана губят най-много хора.

Решението е да се изгради пътна инфраструктура, която се обещава но не се случва. Фокусът да бъде върху създаването на работни места, което даже не се обещава.

„Един от вице-премиерите може да получи това портфолио. Ще помогне донякъде, ако всяка седмица в министерски съвет някой пита „А за Северна България?“, заяви Симеон Дянков.

Според него идеята някои администрации да се преместят в градове на Северна България също ще помогне. Това често се прави в други държави, с резултат, че работните места са и в провинцията.

„Помните, че пробвахме в 2011, но след малък напредък всичко се върна обратно в София./КРОСС

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here