Прокуратурата проверява зам.-министър заради ”къщата му за гости”

0
204
Върховна касационна прокуратура започва проверка срещу зам.-министъра на икономиката Александър Манолев. Според медийни публикации той си построил хипер луксозно имение по европрограма ”Къща за гости”, в което живее. От ведомството съобщиха:

Върховна касационна прокуратура започна извършване на проверка предвид твърденията в публикациите за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност  – Александър Манолев, заместник министър на икономиката.

 

На основание чл. 145 ал.1 т.1 от Закона за съдебната власт, Върховна касационна прокуратура изиска от Държавен фонд „Земеделие“, заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите – „Изграждане на жилищна сграда за гости в м. „Чинар куши“ гр. Сандански“.

 

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008 г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка „Разнообразяване към неземеделски дейности“ от ПРСР за периода 2007г. – 2013 г.

Върховна касационна прокуратура ще възложи и на органите на НАП действия по реда на ДОПК.

 Фрог нюз

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here