Лиляна Павлова не е контролирала парите по санирането, обявиха от регионалното министерство

0
157

Бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова не е контролирала изразходването на парите по Програмата за саниране и така се е стигнало до наддоговаряне. Това съобщи зам.-министърът на регионалното развитие Виолета Комитова пред БНР по повод изискваните от прокуратурата конкретни данни, след подаден от ведомството сигнал срещу програмата.

„В резултат от тези три много сериозни пропуски цената на квадратен метър над договарянето и липсата на контрол ние днес имаме извънредно много жалби на граждани и на фирми за некачествено строителство.

Всичките те постъпват в регионалното министерство. Много претенции на браншови организации, които настояват за проверка на качеството на вложените материали, като дограма и топлоизолация. Имаме резултат от разплатени недопустими разходи по програмата.

Нашата теза е, че с 2 милиарда лева можехме да санираме 4 хил. сгради, а не 2 хил. сгради“, посочи тя.

Зам.-министърът на регионалното развитие Виолета Комитова съобщи още, че след Великденските празници ще представят поисканите от прокуратурата допълнителни документи, по сигнала за нарушение в Програмата за енергийна ефективност.
cross.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here