Росен Миленов: Пламен Георгиев бе послушното прокурорче на Цветанов

0
424
Работил съм с Пламен Георгиев по разработка в ДАНС. Той беше послушното прокурорче на Цветан Цветанов. Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.

Как може онзи, който осъществява корупцията да избере органа, който да се бори срещу него?! Пеевски избра Цацаров за главен прокурор, Цветанов избра Пламен Георгиев. Очакваме тези хора да се обърнат срещу своите бащици – няма как да стане.

Данаил Кирилов е сервитьорът на правната мисъл. Поръчаш му нещо, отива и го изпълнява. Искаш лобистко законче за Кирил Домусчиев, за да му опростят задълженията, имаш го. Даже целува ръка като му дадеш бакшиш. Бакшишът е възнаграждаването му с пост в министерство на правосъдието. Това заяви в интервю за Фрогнюз бившият служител на ГДБОП и ДАНС Росен Миленов.

Г-н Миленов, вашето име се свързва с протестите срещу властта. Защо те са много на брой, но с малко хора?

 

Старая се да присъствам на колкото се може протести, за да се доказва, че има гражданско общество.  В последните години едни и същи хора отиват на протести и биват заклеймявани, че са маргинали. Така се омаловажава ролята на протеста като натиск върху властта.

 

Последният протест, на който присъствах, бе пред президентството, където се провеждаше Консултативния съвет при Румен Радев. Искам да има реална борба с корупцията, а не с хора на Цветан Цветанов и Пламен Георгиев.

 

В задкулисието има пренареждане на бизнес територия. Кирил Домусчиев образува борд около Делян Пеевски, от другата страна е Вальо Златев. Както върви пренареждане в икономическата сфера, така и в политическото тяло. Двете части са съдържанието на организираната престъпна група. Всичките ръководители на държавни органи и в частност на правозащитните са поставени лица на криминалния капитал. Затова нямаме реални резултати в борбата с корупцията. Как може онзи, който осъществява корупцията да избере органа, който да се бори срещу него?! Пеевски избра Цацаров за главен прокурор, Цветанов избра Пламен Георгиев. Очакваме тези хора да се обърнат срещу своите бащици – няма как да стане.

 

Лично аз ще организирам протест, който касае София. Той е против застрояването, против продажбата на частна общинска собственост или казано с други думи срещу едни 150 милиона, които отиват в столичния октопод.

 

Работили сте с Пламен Георгиев. Как той тръгна нагоре?

 

При последната ми разработка съм работил с него в ДАНС и после напуснах. Впоследствие той беше възнаграден, тръгна по стълбицата нагоре. Беше послушно прокурорче на Цветан Цветанов.

 

Това ще продължи ли?

 

Има нов план за нов месия. Идеята е в очите на народа да изглежда като борец за справедливост. Нека не разкриваме името на новия месия. Както казва Борисов: „Не трябва много да говорим. Предупреди всички политици, за да не счупим схемата”. Борисов ще бъде изпратен на заслужена почивка.

 

Сега ще дойде новото поколение тарикати, те са още по-безскрупулни.

Цветанов нямаше да печели избори, ако нямаше зад себе си 300-400 хил. клиентелисти. Той е събирателният образ на клиентелистите. Няма среди, тъй като всичка са конюнктуристи. Бил е 10 години в БСП, после отишъл в СДС, после в ГЕРБ. Ето Данаил Кирилов – бил е мъжка секретарка в БСП, после отива в ГЕРБ.

 

Новият правосъден министър за какво ще допринесе?

 

Той е сервитьорът на правната мисъл. Поръчаш му нещо, той отива и го изпълнява. Искаш лобистко законче за Кирил Домусчиев, за да му опростят задълженията, имаш го. Искаш законче да измениш Изборния кодекс – също. Даже целува ръка като му дадеш бакшиш. Бакшишът е възнаграждаването му с пост в министерство на правосъдието. Толкова ниско сме стигнали, затова обществото е отегчено. Хората са приели ненормалното за нормално. Тепърва ще организираме протести и заедно с тях референдуми.

 

Интервю на Даниела Николова

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here