Полицията може да влезе в дома на Пламен Георгиев, за да стигнат инспектори до терасата

0
456

лицията може да окаже съдействие на инспекторите от столичния район „Слатина“ да влязат на проверка в жилището на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, ако той не ги допусне доброволно.

Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в предаването „Здравей, България“ на Нова телевизия.

Попитан дали би съдействал да се влезе на проверка в жилището на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Маринов заяви: „Ако поискат от нас съдействие, ние ще съдействаме на всеки компетентен държавен орган“.

Преди дни стана ясно, че общината ще провери терасата-обща част над апартамента на Пламен Георгиев, само ако той допусне инспекторите да минат през апартамента му, тъй като до терасата се стига само през него.

„Всеки един сигнал се проверява, в това мога да ви уверя. С прокуратурата работим съвместно и резултатите са видими“, заяви Маринов относно скандала с апартаментите на властта.

„На вчерашния съвет запознах президента и присъстващите с това, което правим за борба с корупцията, а то не е малко. 182 сигнала са получени при нас. Знаете, МВР има компетентност по противодействие на корупцията в органите на държавна власт – както в държавната администрация, така и в местната власт“, добави Маринов.

Оффнюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here