Нинова влезе при Радев с три предложения за борба с корупцията

0
195
Председателят на БСП Корнелия Нинова сподели пред журналисти пред президентството три мерки, които ще предложи по време на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

,,Влизам с три конкретни предложения. Този Консултативен съвет при президента е изключително важен, защото през последните 30 години декларираме само политическа воля за справяне с корупцията. Резултатът е, че стигнахме дотук днес да говорим за десет милиарда годишно кражби от корупция, пари, които са необходими за инвестиции в болници, училища, в доходи на хора“, заяви Нинова, цитирана от Новини. бг.

,,Аз ще внеса три предложения по отношение тази тема. На първо място е необходим добър, истински закон за корупцията, тъй като в момента настоящият е написан бързо и е променян цели 4 пъти. Освен това 10-15 човека, които са независими от политически партии, които са сигурни срещу провокации от икономически кръгове, на които да се даде възможност да провеждат този закон, абсолютно безкомпромисно.

 

Разбира се, важно е да има и контрол върху изпълнението на закона. Второто ми предложение е да бъдат определени правилата за избор на двамата европейски прокурори, които ще работят в България, защото време почти не остана. И третото ми предложение е за промяна в правомощията на главния прокурор и налагане на съдебен контрол върху актовете на прокуратурата, които в момента водят единствено до субективни решения“, обясни лидерът на социалистите и добави, че до европейските избори БСП не възнамерява да се връща в парламента.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here