БСП доказва в ЦИК, че марката ”Коалиция за България” е нейна

0
114
АБВ носи административнонаказателна отговорност за кражба на чужда търговска марка, собственост на БСП. Това съобщиха от пресцентъра на БСП. БСП е внесла в ЦИК доказателства за собствеността на марката ”Коалиция за България”.

Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г. единствено и само с БСП, а търговската марка „Коалиция за България“ е собственост и принадлежи на Българската социалистическа партия, се посочва в съобщението.

 

Съгласно закона, това включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да я използват, е отбелязано още в съобщението.

 

Според БСП, желанието на АБВ да регистрират коалиция със същото наименование има за цел единствено да въведе в заблуждение и да доведе до объркване избирателите, които ще гласуват в предстоящите избори за Европейски парламент. Това е нарушение на основните принципи за справедлив изборен процес, съгласно Изборния кодекс на страната и следователно не трябва имитираща коалиция да бъде регистрирана в ЦИК, смятат от партията.

 

От БСП припомниха, че „Коалиция за България“ е създадена през 1999 г. от БСП и други по-малки, идейно близки партии. До 2014 г. „Коалиция за България“ е участвала във всички проведени избори – парламентарни избори /2001 г., 2005 г., 2009 г./; президентски избори /2001 г., 2006 г./; избори за Европейски парламент /2007г., 2011 г., 2014 г./; местни избори /2003 г., 2007 г., 2011 г./ и в стотици нови и частични избори, извън редовните местни.

 

Обръщаме внимание, че с регистрацията на „Коалиция за България“ за участие в изборите за ЕП ще бъдат нарушени редица закони на страната – в това число Изборният кодекс, Законът за политическите партии, Законът за защита на конкуренцията, Наказателният кодекс, Законът за марките и географските означения и редица Европейски нормативни актове, са отбелязали от БСП.

 

Според тях ЦИК трябва да се съобрази с изложените аргументи и българското законодателство и не трябва да допуска до регистрация коалиция от партии с наименование „Коалиция за България“ за участие в изборите за членове на Европейския парламент през май 2019 г.

 

„Обявяваме се категорично против подобен род практика за разрушаване на демократичността и опорочаваща изборния процес, са посочили от БСП и са допълнили, че ще защитават праватa си пред съда, всички международни органи и институции“, казват още от БСП.

Фрог нюз

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here