ЦИК: 12 души са избрани за депутати в по два избирателни района

0
324

На изборите за 44-то Народно събрание 12 души са избрани за депутати в по два избирателни района, показват данните на Централната избирателна комисия от решение номер 4686-НС на ЦИК.

От ГЕРБ това са Бойко Борисов, Владислав Горанов, Теменужка Петкова, Томислав Дончев и Цветан Цветанов, от „БСП за България“- Стефан Данаилов, от „Обединени патриоти – НФСБ, партия „Атака“ и ВМРО“ – Валери Симеонов, от ДПС – Делян Пеевски, Камен Костадинов, Мустафа Карадайъ, и от партия „Воля“ – Албена Найденова и Веселин Марешки.

Те са длъжни в еднодневен срок от обявяването на избирането им писмено да заявят в ЦИК в коя листа желаят да останат избрани. Еднодневният срок започва да тече от второто по ред публикуване на решението на ЦИК в интернет-страницата на комисията и в бюлетина на БТА.

Заявлението трябва да е в писмена форма и саморъчно подписано.

В случай че кандидатът не подаде писмено заявление в срок, ЦИК го обявява за избран за народен представител от изборния район, в който първо е регистриран за кандидат за народен представител. Поредността се определя от датата и часа на публикуване в интернет-страницата на районната избирателна комисия на решението на РИК за регистрация на съответната кандидатска листа./epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here