Проф. Иво Христов: На 26 март да спасим България, защото втори шанс няма да има!

0
176

Да спасим България, защото втори шанс няма да имаме! Победа на 26 март и победи след това!” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Пловдив проф. Иво Христов по време на среща със симпатизанти и последователи от кв. Гладно поле в пловдивския район Източен. Той бе категоричен, че да бъде свален ГЕРБ е абсолютно необходимото условие, за да се върне нормалността в страната ни.

Професорът подчерта, че в последните десет години България е олицетворение на корупцията, на рекета върху бизнеса, на абсолютното неглижиране на свободата на словото и пълното потъпкване на инициативата на хората.

„На практика имаме един авторитарен режим, маскирал се като демократичен. И това го казваме след 27 години от т.нар. преход, който дойде с обещание за свобода, демокрация и инициативност”, посочи анализаторът. Той припомни, че три милиона българи са напуснали България, а основните социални системи като образователната, здравната и пенсионноосигурителната се намират в трагично състояние. По думите му трябва да започнем да се срамуваме, че сме докарали страната си да изглежда така.

„Това, което трябва да направим сега, е да си спасим страната. На 26 март е само първата, но решителна стъпка в това направление. Нека докажем, че сме достойни за нашите деди!”, каза той, посочвайки паметника на ген. Радко Димитриев, пред който се състоя събитието.

Проф. Иво Христов цитира думите на смелия командир на Трета българска армия при превземането на Люлебургас: „Няма крепост, която да се опре на българския дух”.
epicenter.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here