Родни превозвачи готвят протест срещу Пакета „Мобилност“ и в София

0
104

Българските превозвачи излизат на протест срещу гласуването и приемането на мерките в Пакет „Мобилност“ и в София. Това са решили от Камарата на автомобилните превозвачи в България, Националното сдружение на българските превозвачи и Асоциацията на българските предприятия за международен превоз и пътища.

Демонстрацията у нас също ще се състои на 27 март, като участниците ще организират и протестно шествие, което ще завърши пред сградата на Европейската комисия.

Организаторите на протеста посочват, че той е наложителен, защото приемането на Пакет „Мобилност“ застрашава българската икономика. Според родните превозвачи той е средство за унищожаване на икономиките на периферните европейски държави и за ограничаване на достъпа до вътрешния пазар.

Те са категорични, че ще отстояват правата си до край и ако е необходимо, дори ще започнат инициатива за излизането на България от Европейския съюз.

Припомняме, само преди дни стана ясно, че българските превозвачи готвят нов протест срещу Пакета „Мобилност“ в Страсбург. Причината е възможността пакетът да влезе в дневния ред на пленарната сесия на ЕП следващата сряда./КРОСС/

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here