Драгомир Стойнев: БСП няма място в парламента докато в него не се обсъжда дневният ред на обществото

0
138

С новата ЦИК започва нов изборен цикъл, който ще промени политическата карта

„В парламента съм, защото днес се гласува новата ЦИК и това е крачка към конкретната политическа цел на БСП – предсрочни избори за смяна на модела. С новата ЦИК започва един нов изборен цикъл, който ще промени политическата карта и на национално, и на местно ниво“.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев по време на избирането на нов състав на ЦИК. Той представи кандидатурата на Силва Дюкенджиева, кандидат за зам.-председател на ЦИК. Според него управляващите много бързо са забравили, че не са искали да се спази законът. „Бяхме свидетели на едно политическо гънене – от сутрин до вечер по телевизиите, със същия хъс едни и същи хора обясняваха как няма нужда да се променя съставът на ЦИК, а на следващия ден твърдяха точно обратното. Това е непрофесионално и аморално, но такъв е хаосът, в който живеем“, каза още той. По неговите думи БСП няма как да бъде в парламента, когато има дневен ред, в който се изслушват четири министри всяка седмица, само защото управляващите не могат да запълнят дневния ред. „Срамно е, когато българският парламент и народните представители нямат достатъчно законопроекти. Не е достойно за българския парламентаризъм“, категоричен е Стойнев. Според него, ако имаше чуваемост, нямаше да се седи в парламента до 22:00-23:00 часа и управляващите щяха да се вслушват в гласа на опозицията.

„Докато управляващите стоят в парламента и се водят дебати с обиди, отправяни постоянно между народните представители, докато не се обсъжда дневният ред на обществото, БСП няма място в залата. Не нашето място не е тук, а вашето“, заяви Стойнев. Той изтъкна, че има толкова важен дневен ред на българското общество, а цялата пленарна зала се занимава с БСП. „И е нормално – това ще бъде победителят на следващите избори. Може да ви поканим да дойдете на нашия Конгрес, все пак голяма част от вас са бивши членове“, подчерта той.

По повод изказването на Цветанов на тема приемственост, Стойнев коментира: „При нас също има, но странно как става от ваша страна – един кандидат на БСП го припознахте като ваш. Или сте го ползвали, или нямате кадърни и компетентни хора“, каза още зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“.

Стойнев се обърна и към патриотите: „Какво се случва с пенсиите? Този хаос е благодарение на вас, защото вие гласувахте и подкрепихте този модел, който води до намаляване на новоотпуснатите пенсии. БСП винаги е била против този модел.“

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here