ГЕРБ обяви война на ДСБ и Радан Кънев

0
134

ЕРБ викат лидера си и премиер Бойко Борисов в парламента, за да обясни докога герберите ще търпят Радан Кънев и ДСБ във властта.

На брифинг в парламента Цвета Караянчева обясни, че партията настоява лидерът на ГЕРБ да вземе мерки и да отстрани всички хора на Радан Кънев от властта.

От ГЕРБ настояват прокуратурата да се самосезира за няколко скандални назначения на ДСБ в управлението.

ГЕРБ иска държавното обвинение да провери „Терем”, а премиерът Борисов да освободи ръководителя на дружеството Стоил Яков, който бил лично назначение на Радан Кънев.

По думите на Караянчева имало данни, че „Терем” умишлено се източва, а средствата отивали в черни каси на ДСБ.

Кантората на Кънев сключила договор за юридически услуги с „Терем“ за 2000 лева на месец. За 2015 година тази адвокатска кантора е получила 20 000 лева въпреки че дружеството има свой юридически отдел.

От управляващата партия коментираха още, че списъкът с хората на Кънев във властта е дълъг.

Александър Ненков на свой ред подчерта назначенията на ДСБ, като управляващите уточниха, че не отричат качествата на посочените хора.

Лично Кънев назначил в дружеството „Флотски арсенал” финансовия директор Тони Тодоров. Маргарита Христова също е управител в това дружество и според него също е назначение на Радан Кънев.

Недялко Янков е контрольор в „Терем“ и също бил кадър на ДСБ. Радослав Бейков също е контрольор в дружеството и бил назначен от Радан Кънев.

В МВР зам.-министърът Цвятко Георгиев също бил от хората на Кънев. Почти целият политически кабинет на външния министър бил от квотата на ДСБ: Георги Стойковски, съветник; Деси Прошкова, съветник; Мартин Табаков, съветник; Иларион Иларионов, съветник; Асен Агов, съветник и личен приятел на Радан Кънев; Христо Ангеличин, заместник-министър; Ирена Тодорова, съветник; Николай Ненов, експерт в политическия кабинет; Диляна Боева, секретар на Христо Ангеличин.

В МРРБ човек на Кънев бил Евгени Чачев, който е съветник в политическия кабинет. В енергийното ведомство ДСБ си имат заместник-министър Николай Николов, чиято съпруга работи в кантората на Радан Кънев.
Заместник-областният управител на Габрово Добромир Валачев е лично назначение на лидера на тъмносините.

Заместник-губернаторът на Варна Цветомир Петров също влиза в списъка с назначенията на ДСБ.

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков не пропусна и здравния министър Петър Москов. Той също бил лично назначение на Радан Кънев, както напомниха от ГЕРБ.

Ненков коментира, че партията на Борисов подкрепяла министрите на ДСБ, които Кънев сутрин ги признава за свои, а вечер се отрича от тях.

Той пита дали лидерът на тъмносините няма да поиска оставката на своя си министър Николай Ненчев. Герберите искат също така проверка на всички обществени поръчки в отбраната.

ГЕРБ настояха още, РБ да излъчат един лидер на блока, който да носи отговорност за законодателната политика и гласуването в зала.
Стана ясно, че герберите искат да изслушат лидера си и тогава ще решат дали ще искат оставката на министрите Петър Москов и Николай Ненчев.

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here