Електрически стълб падна върху деца в Пазарджик

0
321

Електрически стълб е паднал върху две деца – брат и сестра, докато си играели в една от кварталните обществени градинки в Пазарджик. Инцидентът е станал вчера около 17.00 ч.

Металното съоръжение и изненадващо се стоварило върху децата, които по чудо не са тежко пострадали. Спасило ги това, че 10-годишното момиче чуло страховитото скърцане на металното съоръжение, преди да се прекърши и да падне към земята.

Детето вдигнало ръце и се опитало да спаси братчето си, но успяло само да омекоти удара. Сестричката е с натъртвания и зачервявания по ръцете, а момченцето – с охлузни рани по челото.

На място веднага е повикана полиция, отзовал се е и екип пожарникари. Малко по-късно пристигнали електротехници, за да спрат захранването.

Отговорната за този тип електрически стълбове фирма вероятно ще бъде наказана с акт. Те са зле поддържани и корозирали, но не са взети навреме мерки за обезопасяването им. Разпоредена е и проверка за състоянието на всички останали електрически стълбове от уличното осветление.
Дарик

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here