Корнелия Нинова: Това е тежка парламентарна агония

0
262

БСП внесе искане за проби от 50 конкретни точки по магистралите ни.

Искането към Агенция „Пътна инфраструктура“ е да се разреши взимането на проби от 50 конкретни точки на пътни участъци, построени или ремонтирани през последните пет години – от магистралите „Тракия“, „Хемус“, „Марица“ и „Струма“, както и от път I-1 и околовръстното шосе на София.

Експертизата на независимата европейска лаборатория ще покаже няколко неща – качеството на настилката и какво е количеството на отделните слоеве, ще покаже дали са използвани неподходящи материали, заяви Елена Йончева на брифинг пред журналисти.

Проверката ще даде информация дали пътищата са безопасни за българските граждани. Тя посочи, че са изискали от АПИ рецептите за асфалтовите смеси и сертификатите за материалите.

В разговор сме със 7 лаборатории, те ще ни отговорят колко ще струва това. БСП ще поеме разходите, заяви Корнелия Нинова, лидер на БСП.

Няма да се върнем в парламента. Съмнението за фалшификация на изборите остава. Това е тежка парламентарна агония, каза Корнелия Нинова. Хората се борят да живеят нормално и да си плащат сметките, а другите се борят за кокала и властта. Това са два различни свята, коментира още тя.

От своя страна шефът на АПИ инж. Дончо Атанасов заяви, че агенцията няма никакви притеснения.

novini.bg

Коментари от Фейсбук

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here