Зависимостта на властта

0
375

Бях независим кмет и бях неудобен. Всички, които бяхме успешни кметове, вече не се занимаваме с това. Мантрата е, че от независимия кмет нищо не зависи. Сега забелязваме, че по-голямата част от кметовете са зависими и са послушни“. Това коментира пред Нова телевизия Йордан Лечков – бивш кмет на Сливен.

Така той коментира обвиненията срещу кметове на различни населени места, които бяха повдигнати в последните дни и за зависимостите във властта.

Лечков обясни, че във всяка община има контрол. „Има вътрешен одит, има Сметна палата, има агенция Държавна финансова инспекция (АДФИ). Досега не съм чул от тях да има някакви нарушения“, коментира Лечков.

По думите му в двугодишен период прокуратурата събира доказателства и ги вкарва в съда. А ние първо повдигаме обвинение и тогава започваме да събираме доказателства, каза бившият градоначалник.

Той припомни, че в началото на кметския си мандат през 2003 г. Заявил, че в рамките на закона ще направи така, че само сливенски фирми да работят в Сливен. „И това го направих. Откакто не съм кмет, Сливен западна, сливенските фирми са зле или са подизпълнители на други големи фирми„.

news.bg

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here