Президентът Радев в костюм се превъртя на висилка. Събра очите на командосите

0
1071

Президентът Румен Радев, който днес е на посещение в пловдивската бригада „Специални сили“, изненада командосите, след като се хвана на една от висилките и направи коремно превъртане на 360 градуса, съобщи онлайн изданието на вестник „Марица“.

Държавният глава демонстрира супер физическа форма. Спонтанната реакция на Радев изуми присъстващите и обра аплодисментите им.

Парашутистите демонстрираха пред президента и върховен главнокомандващ на армията ни – освобождаване на заложници от автобус, тренировка за скок с парашут и бойни техники.

Предстои разговор на Румен Радев с командването на елитната военна част.

Президентът беше в Пловдив по повод предстоящия празник на 68 бригада „Специални сили“.

От изявленията му пред медиите стана стана ясно, че възнамерява да свика Консултативен съвет за национална сигурност през втората половина на април заради сделката с активите на ЧЕЗ у нас. На заседанието ще бъдат разгледани въпросите за енергийната сигурност на страната.

Темата за сделката с ЧЕЗ продължава да бъде актуална, коментира Радев. По думите му правителството дължи на българския народ отговори на много въпроси, като например кой води преговорите за сделката и от двете страни – както от правителството, така и от страна на Гинка Върбакова.


Радев припомни и че е сезирал Конституционния съд заради несъответствия между Закона за частната охранителна дейност и Конституцията. Радев не пропусна и темата за кметовете „феодали“, като отбеляза, че сега такива управници ще си имат и „феодална“ армия, която ще се издържа от държавата.

Президентът засегна и темата за разговора си с руския патриарх Кирил и последвалите обществени и политически реакции. Руският патриарх дойде у нас като духовен водач, а си тръгна като политик, каза президентът. Въпросът е кой помрачи празника ни и въвлече духовния глава в политическа режисура, попита Радев.

Относно независимостта на македонската православна църква, президентът каза, че въпросът е в прерогативите на Българската православна църква, но припомни, че нашата страна и Република Македония имат общи имена, история и празници и двата народа са изключително близки.

epicenter.bg/

ОТГОВОРИ

Please enter your comment!
Please enter your name here